Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-05-01@11:51:54 GMT

درمان کم‌خونی با قارچ

تاریخ انتشار: ۴ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۲۲۶۱۹

قارچ یک منبع خوب آهن است. ۹۰ درصد آهن قارچ توسط بدن جذب می‌شود.‌ با جذب آهن، خون می‌تواند گلبول‌های قرمز بیشتری تولید کند که باعث می‌شود یکی دیگر از خواص قارچ کمک به سلامتی و افزایش قدرت فرد باشد.

ثبت قارچ‌گونه دامنه‌ با نام برندهای مطرح دنیا در ایران قارچ دشمن دیابت

یکی از دیگر خواص قارچ مبارزه با دیابت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قارچ یک ماده غذایی عالی برای افراد مبتلا به دیابت محسوب می‌شود.‌ به علاوه قارچ مقدار زیادی انسولین و آنزیم‌های طبیعی دارد که به شکستن قند و نشاسته‌ موجود در غذا کمک می‌کنند.

 تنظیم سطح کلسترول

قارچ کلسترول و چربی ندارد و میزان کربوهیدرات آن‌ کم است. پس مقدار زیادی پروتئین کم‌چرب به بدن‌ شما می‌رساند. یکی دیگر از خواص قارچ این است که فیبر و آنزیم‌های خاصی در آن وجود دارند که به کاهش سطح کلسترول خون کمک می‌کنند.

درمان کم‌خونی

کسانی که کم‌خونی دارند در واقع سطح آهن خون‌ آن‌ها پایین است. در نتیجه همیشه احساس خستگی و سردرد دارند. همچنین عملکرد سیستم عصبی‌ آن‌ها کاهش می‌یابد. قارچ یک منبع خوب آهن است.

پیشگیری از سرطان سینه و پروستات

قارچ سرشار از بتاگلوکان و اسید لینولئیک کنژوگه است. این مواد خاصیت ضدسرطانی دارند و برای پیشگیری از سرطان سینه و پروستات خیلی مفید هستند.‌ به علاوه اسید لینولئیک آثار مضر استروژن اضافی در بدن را هم متوقف می‌کند. مقدار زیاد و اضافی استروژن بعد از یائسگی مهم‌ترین دلیل سرطان سینه در خانم‌هاست. از طرف دیگر بتاگلوکان از رشد سلول‌های سرطان پروستات جلوگیری می‌کند.

از مصرف و حتی دست زدن به قارچ های سمی به‌شدت پرهیز کنید

کارشناس صنایع غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت: مصرف قارچ در درمان کم خونی موثر است.

کارشناس صنایع غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت: مصرف قارچ در درمان کم خونی موثر است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه‌ یزد، علی اکبر کمالی اردکانی در خصوص مواد تشکیل دهنده قارچ عنوان کرد: قارچ دارای ویتامین‌های B۲، B۱، B۱۲، B۶ و C است که برای محافظت از پوست و ایجاد آلرژی در بدن، سلامت سیستم عصبی، سلامت پوست و چشم و بافتهای بدن، تشکیل اسیدهای چرب ضروری در سیستم عصبی و ماهیچه‌ها، درمان کم‌خونی و جلوگیری از بروز ضایعات در مغز و ستون فقرات نقش اساسی دارد.

وی ادامه داد: در صورت استفاده از روش‌های صحیح پخت‌، فریز و خشک کردن خواص تمام این ویتامین‌ها حفظ می‌ شود.

این کارشناس با تاکید بر این که قارچ برای افراد دیابتی مفید است اضافه کرد: از آنجایی که قارچ هیچ گونه ماده قندی ندارد برای دیابتی‌ها مضر نیست همچنین قارچ برای افراد مبتلا به یبوست مفید است زیرا سلولوزهای آن به رفع یبوست آنان کمک می کند.

کمالی با بیان این که قارچ استخوان‌ها را تقویت می‌کند عنوان کرد: قارچ خستگی را رفع می‌کند و کمبود ویتامین د، را جبران می‌کند.

وی افزود: ببیوتین موجود در قارچ به سوخت و ساز بدن کمک می کند و انرژی را آماده نگه می‌دارد، از طرف دیگر اسید فولیک موجود در قارچ در سوخت و ساز پروتئین و مواد اصلی ژن‌ها نقش مهمی را بازی می‌کند.

این کارشناس صنایع غذایی ضمن تاکید بر این که قارچ را بایستی فقط به صورت پخته میل کرد تصریح کرد: چرا که قارچ‌ها آلوده به موادی هستند که فقط در اثر پختن از بین می‌روند، ولی قارچ‌هایی را که در واحدهای صنعتی تولید می‌شوند، می‌توان بدون هیچ مشکلی پس از تمیز کردن مصرف کرد.

رشد قارچی عرضه غذاهای ارزان قیمت/ معمای کباب و جوجه کباب 4000 تومانی

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: قارچ پارس نیوز آهن بدن درمان کم خونی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۲۲۶۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

70 نفر با قارچ‌های سمی مسموم شدند/ افزایش 300 درصدی مسمومیت با قارچ در کشور

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ طی چند روز گذشته سازمان اورژانس از افزایش 300 درصدی آمار مسمومیت با قارچ در کشور خبر داد.

بابک یکتاپرست سخنگوی اورژانس کشور در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا با اشاره به مسمومیت 70 نفر در یک ماه گذشته گفت: از این تعداد 14 بیمار بستری و 56 بیمار در مراکز درمانی بهبود یافتند.

وی با بیان اینکه در 24 ساعته گذشته 9 نفر در استان فارس مسموم شدند، گفت: استان فارس با 33 مسمومیت و استان‌های لرستان و کرمانشاه به ترتیب با 12 و 10 مسمومیت بیشترین آمار را به ثبت رسانده‌اند.

حسن نوری ساری معاون آموزش و اعتباربخشی سازمان اورژانس کشور هم درباره بیشترین محل‌های رشد قارچ‌های سمی در کشور گفت: مناطق کوهستانی و دشت‌ها با آب و هوای بهاری بیشترین مناطقی هستند که قارچ‌های سمی در آن رشد می‌کنند.

تشخیص سمی بودن و نبون قارچ‌ها

وی با اشاره به اینکه قارچ‌های سمی و غیر‌سمی را نمی‌توان از هم تشخیص داد، گفت: کلاهک رنگی، لکه‌دار بودن و لزج‌بودن از علائم قطعی سمی بودن قارچ است؛ اما بعضی قارچ‌ها بدون داشتن این علامت‌ها نیز سمی هستند و از روی ظاهر نمی‌توان سمی‌ بودن قارچ را مشخص کرد.

نوری ساری گفت: قارچ‌های سمی دارای سموم گوناگونی هستند و بر نقاط مختلف بدن تاثیر دارند که هرکدام دارای علائم و عوارض خاصی هستند.

وی با اشاره به اینکه اگر قارچی توسط فرد خورده شد اولین و تنها کاری که می‌توان انجام داد تحریک به استفراغ است، تصریح کرد: با یک استفراغ عمدی در 30 دقیقه اول پس از خوردن قارچ، مواد سمی از بدن دفع و خطر مسمومیت می‌تواند به کلی رفع شود.

معاون آموزش و اعتباربخشی سازمان اورژانس ادامه داد: پس از گذشت 24 ساعت از خوردن قارچ اگر علائمی در فرد پیدا نشد اتفاقی برای فرد رخ نداده و مسمومیتی وجود ندارد.

علائم قارچ‌های گوارشی بعد از 5 ساعت بسیار خطرناک‌اند

وی گفت: سم در گروهی از قارچ‌ها دارای علائم گوارشی، درد شکم، اسهال و تهوع هستند که اگر این عوارض قبل از 5 ساعت پیدا شود خطرناک نیست؛ اما اگر بعد از 5 ساعت این علائم در فرد پیدا شود، نشان دهنده بسیار سمی و خطرناک بودن قارچ است که می‌تواند باعث آسیب به کبد شود.

نوری ساری با بیان اینکه گروهی دیگر از قارچ‌های سمی به عنوان قارچ جادویی یا مجیک ماشروم شناخته می‌شوند، خاطرنشان کرد: این قارچ‌ها توهم‌زا هستند و بعضی افراد از این نوع قارچ به عنوان مواد مخدر استفاده می‌کنند که در آینده موجب تغییر شخصیت می‌شوند و ممکن است یک فرد مهربان پس از مصرف آن به یک فرد خشن تبدیل شود.

وی افزود: اگر افراد در ساعت‌های اولیه مصرف قارچ‌های سمی با اورژانس تماس بگیرند به راحتی می‌توان از آسیب‌های جدی و مسمومیت‌های شدید جلوگیری کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مراقب «کلاهک‌های مرگ» باشید
  • کشف تکنیکی جدید برای تغییر گروه خونی اهدایی
  • «تمساح خونی» با حضور جواد عزتی در مشهد اکران می‌شود
  • مراقب این قارچ‌ها باشید!
  • باکتری روده گروه‌های خونی را حذف می‌کند/ تولید خون اهدایی جهانی
  • مردم از مصرف قارچ خودرو در طبیعت خودداری کنند
  • 70 نفر با قارچ‌های سمی مسموم شدند/ افزایش 300 درصدی مسمومیت با قارچ در کشور
  • داروی خانگی برطرف کردن کم خونی و کبد چرب (فیلم)
  • (تصاویر) جواد عزتی و شبنم قربانی در اکران مردمی تمساح خونی
  • این ۵ ماده غذایی را که هرگز نباید دوباره گرم کرد